>

 

 

 
Morsdag på Slaktaren

3-rätters meny för avhämtning

 eller på slaktaren

Förrätt

Rostad vit sparris med färskostkräm, forellrom, pumpafrön, krasse och citron

Varmrätt

Helstekt oxfilé med rödvinssås, grön sparris, örtkräm, späd morot, syrlig rödlök och ramslöksduschesse

Dessert

 

 Fläderdränkt savarin med rabarber, lemoncurd, rostade hasselnötter och vaniljyoghurt

 

meny För avhämtning 395kr

med enkel uppvärmingsinstruktion

hämtas lördag eller söndag

 

öppettider för bordsbokning restaurangen

11:00-20:30

Full a la carte

Meny och på www.slaktaren.nu

Ring och boka 040-410331, info@slaktaren.nu


KVÄLLSMENY TAKE AWAY


PRISER NEDAN INKLUSIVE AVHÄMTNINGSRABATT 


Kvällens 3 rätters meny 356kr


Vit sparris med fläderhollandaise, krispig svartrot, stenbitsrom, lök och örter


Variation av majskyckling med stekt bröst och terrin på låret med sauterade toppmurklor och färska spritärter, serveras med nypotatis i bränd grädde


Bakade rabarber med citronkräm, vispad grädde, maränger, pistagenötter och syrliga örter


Förrätter

Råbiff
 
109kr
av nyskuren oxfilé med dragonemulsion, picklad silverlök, rostad broccoli, rapsfrön och kryddörter


Ceviche  111kr
rå pilgrimsmussla i citron- & fläderlag med årets första primörer


Vit sparris
  
111kr
rostad vit sparris med flädermajonäs, krutonger, stenbitsrom, lök och örter

Charkbräda  116kr
Lufttorkad skinka, chorizo, salami, paté svålar, oliver & cornichons

Huvudrätter


Slaktarplanka  228
kr
Stekt ryggbiff & nattbakat BBQ-glacerat högrev, tryffelduchesse, bakad tomat, huvudsallad & bearnaisesås

Slaktarburgare
  156kr
Nattbakat BBQ-glaserat högrev, knaperstekt bacon, picklad rödlök, chiliaioli, tomat, sallad & pommes frites
 

Prime Beef Burger  180kr
Hamburgare gjord på nymald entrecote, ryggbiff och högrev med tryffelmajonnäs, cheddarost, karamelliserad lök, tomat, saltgurka och pommes frites

Råbiff  220kr
Råbiff av nyskuren oxfilé med dragonemulsion, picklad silverlök, rostad broccoli, rapsfrön och kryddörter, serveras med dipp och pommes frites

Vegetariskt  188kr
Bakat sprättägg med belugalinser i buljong på miso & vit sparris, serveras med toppmurklor, syltad citron och bladgrönt


Slaktarens utvalda från köttdisken


Alla dessa rätter serveras med en härlig sallad på gröna bönor, solmogna tomater, syrad lök och rödvinssås

Iberico Bellota ”Pluma”  228kr
med picklad grön tomat och en salsa på sockersaltad citron, koriander, chili och edamamebönor, serveras med pommes frites

Majskyckling 220kr
variation på stekt bröst och terrin på låret med sauterade toppmurklor och färska spritärter, serveras med nypotatis i bränd grädde

Entrecôte
 239kr
hängmörad i 21 dagar med bearnaisesås och pommes frites

Oxfilé
  268kr
stekt oxfilé med pepparpicklad röd endive, brödkrisp på rökt talg och paprika, serveras med Café de Parissmör och potatisgratäng

Efterrätter

Chokladfondant  60kr 
med toffee-mousse, gyllene jordnötspulver, kanderade jordnötter och kolasås

Rabarber  60kr
Bakade rabarber med citronkräm, vispad grädde, maränger, pistagenötter och syrliga örter

Crème brulée
  56kr

med säsongens tillbehör                                             
     
Chokladtryffel  
20kr

För barn

Köttbullar, prinskorvar och pommes frites  68kr