26, 27 OKT – 3-rätters Viltmiddag med passande viner 395kr (695kr)

Starter  - Kantarellsoppa med krispig grönkål 


Rådjurscarpaccio med rostade hasselnötter, emulsion på lardo, harsyra, gulbeta och lingonsyltad steklök


Smörstekt älgytterfile med timjan, portvinssås, emulsion på oxmärg, schalottenlök, skogens svampar och potatisgratäng toppad med färsk tryffel 


Äppelkaka på belle de boskoop med mandel, kanel, kardemumma och vaniljsås





TEMA VIN & KÖTTPROVNINGAR 

Efter sommaren kommer vår sommelier Patrik Grahn att ta er med på smakresor till några av gastronomins mest mytomspunna platser där köttet och vinet har en självklar central plats i det regionala köket. Från Slaktarens köttdisk anrättar våra kockar en styckningsdetalj enligt ursprungets tradition och Patrik väljer ut det bästa från områdets vinodlare – allt för att ni skall få en fantastisk inblick i hur man använder råvaran på bästa sätt och sen kombinerar den med rätt vin med både maten och er egen smak som utgångspunkt.

2 OKTOBER: Chuleton de Buey – Ribera del Duero & Rioja

I Baskien tar man sitt grillade kött på allvar och den saltgrillade Chuleton de Buey är sensationell. Välmarmorerad och hängmörad entrecôte på benet serverad med röd romesco sås, rostad potatis och i säsong vit sparris. Till detta serveras klassiska mogna viner från framförallt Rioja men även toppskiktet i Ribera del Duero passar utmärkt. I San Sebastian har jag haft förmånen att smaka mogna viner av Reserva kvalitet till magiska smaker på tallriken. Bodegas Roda, Imperial Gran Reserva från CUNE, Pago de los Capellanes & Pesquera är några av de viner som ger en fantastisk upplevelse.
Vi provar 6 viner från norra Spaniens främsta producenter och köket anrättar Chuleton med ackuratess för ett smakprov till vinerna.
Pris per person 825 kr

30 OKTOBER: Côte de Boeuf - Bordeaux

I Bordeaux har man under århundranden utvecklat sin egen gastronomi med influenser från Sydväst och det är fortfarande ett lantligt kök som i sin enkelhet lyfter fram vinerna i fokus. Potatis som tillretts i ankfett, grönsaker i säsong och köttet som grillas över öppen eld i matsalen. På La Tupina har jag ett antal gånger fått uppleva hur välhängd ryggbiff av högsta kvalitet serverad med gröna bönor och rödvinsinkokt schalottenlök gett röd Bordeaux med mognad en plats i rampljuset.
Vi botaniserar bland den stora regionens högklassiga viner med ett urval från både västra och östra stranden medan köket ger oss ett smakprov på klassiska smaker från landet Bordeaux.
Pris per person 995 kr

27 NOVEMBER: Vacio de Asado – Malbec från några av världens högst belägna vingårdar.

I Argentina är Asado en livsstil, att träffas med den vedeldade grillen som central punkt för en lång sittning där man grillar den ena detaljen efter den andra och serverar till de intensiva och kraftfulla vinerna från Mendoza och Salta. Malbec är Argentinas ”egen” druva som ger ett intensivt färgat vin med stram, torr och fyllig karaktär. Från vingårdar belägna på riktigt hög höjd hittar man de kanske elegantaste och mest eftertraktade vinerna – Tupungato, Valle Uco och Salta.
Kockarna anrättar Vacio – flankstek – enligt ursprungets tradition och vi öppnar 6 makalösa viner på Malbec från bland andra Bodegas Colomé, Familia Zuccardi, Nicolas Catena och Susana Balbo.
Pris per person 795 kr