Slaktarens Gåsamiddag

serverar vi torsdag 7/11, fredag 8/11 och lördag 9/11. 

Gåsmenyn finns även att beställa för avhämtning med enkel uppvärmning hemma!

Här är vår tolkning av den klassiska menyn:

Klassisk skånsk svartsoppa med krås, gåsleverpaté, sviskon och picklad lök

eller

Hummersoppa med ballotine på hummer, krutonger och rotfruktsbrunoise

Knaperstekt gåsbröst och confiterat gåslår med rödkål, äppelmos, brysselkål,
bakat äpple, sockerstekt potatis och tryffelsky

Äppelkaka med vaniljsås

PRIS MENY 595kr

PRIS för Avhämtning 495kr


Fira Fars Dag på Slaktaren

söndagen den 10 november är ni välkomna att fira Fars Dag hos oss! 

Vi erbjuder en härlig trerättersmeny:

Toast Skagen på smörstekt brioche med citron, dill och finhackad rödlök

Helstekt oxfilé med färska bönor, bakad tomat, picklad lök, sallad,
potatisgratäng och rödvinssås

Creme Brulée

Pris 425kr

Vi har också en mindre a la carte

Förrätter :
Toast Skagen på smörstekt brioche med citron, dill och finhackad rödlök
145kr

Charkbräda med svålar, oliver och tryffelaioli
145kr

Huvudrätter:

Fish & chips
färsk friterad fisk med remouladsås, inlagda grönsaker, citron och pommes frites
275kr

Slaktarburgare
Nattbakad BBQ-glaserat högrev, knaperstekt bacon picklad rödlök, chiliaioli,
tomat, sallad & pommes frites
195kr

Helstekt oxfilé med potatisgratäng, rödvinsås, färska bönor, bakad tomat,
picklad lök och sallad.
315kr

Vegetarisk från novembermenyn
235kr

Prinskorvar och köttbullar med pommes frites
85kr

Oxfilémedaljong med pommes frites och bearnaisesås
145kr

Dessert:
Créme Brulée
70kr

Chokladfondant med saltrostade hasselnötter, kolasås, yoghurt och olivolja
75kr

Barnglass
55kr


Boka på 040-410331


Gåsmanual uppvärmningsinstruktioner.                                                    (läs igenom hela beskrivningen innan ni börjar)

Svartsoppa med gåsleverpaté, picklad lök och sviskon:


Arrangera gåsleverpaté, picklad lök och sviskon i sopptallrik.
Värm soppan på svag värme under omrörning, låt den inte koka då blir den grynig, servera ca.1,5 dl per portion i den arrangerade sopptallriken.

För er som beställt hummersoppa.


Hummersoppa med hummerballotine, krutong och små rotfruktstärningar:

Värm soppan i en kastrull, arrangera hummerballotine, rotfruktstärningar och krutong i sopptallrik
och häll varm soppa över.

Har man en stavmixer kan man mixa soppan lite precis innan ni häller upp så får den små fina bubblor på ytan.



Gåsbröst och gåslår med, rödkål, brysselkål, äpple, äpplemos, gåssås och sockerstekt potatis:

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Ta av locken från gåsbröst, gåslår och potatisen. Lämna locket till kålen och äpplen kvar på.

3. Häll upp äppelmoset i en fin skål

3. Lägg såsen i en kastrull och värm på svag värme.

4. Ställ in kål- och äpple-formarna längst ner i ugnen med locken på, vänta 5 min.

5. Ställ in låren och potatisen i ugnen (lite över mitten), vänta 15 min.

6. Sätt in gåsbrösten överst i ugnen och värm alltsammans i ytterligare 5 min. (låt inte brösten gå för länge, behöver bara bli lite varmare än ljumna, annars kan det bli torrt och segt.)

7. Arrangera gås, äpple och kål på ert finaste uppläggningsfat och servera potatis och sås i separat skål och snipa.

8. Innan ni serverar huvudrätten så stäng av ugnen och ställ in äppelkakan och låt den gå på eftervärme medan ni äter huvudrätten.

9. Servera ljummen äppelkaka med kall vaniljsås.

Lycka till och smaklig spis!

*Ugnstiderna är riktlinjer, eftersom ingen hemmaugn är den andra lik, skulle någonting inte vara riktigt varmt får man lägga till några minuter.