Slaktarens nyårssupé för avhämtning 2018


Krämig hummersoppa med hummerballotine,
 champagne och saffransinkokta rotfruktsbrunoise
 samt nybakad slaktarbaguette 


***


Helstekt oxfilé med skivling från Torna Hällestad, portvinssky,
 duchessepotatis, smaksatt med svart tryffel från Gotland


***

Mörk chokladterrine toppad med vit chokladkräm,

 rårörda havtorn, salt karamell och hibiskuscrumble


425kr



Veg meny

Röbetsoppa med champagne och saffransinkokta rotfruktsbrunoise samt nybakad slaktarbaguette 

***

Helstekt blomkål med skivling från Torna Hällestad, mandel, citrondressing och potatis smaksatt med tryffel från Gotland. 


***
Mörk chokladterrine toppad med vit chokladkräm, rårörda havtorn, salt karamell och hibiskuscrumble

395kr


Beställ via:

info@slaktaren.nu eller 040 -410 331

Hämtas mellan 10:00-1300 Nyårsafton

Enkel uppvärmingsinstrukton medföljer.

Sista beställning 28/12 med reservation.      

för slutförsäljning.

Ej avbokade menyer senast 28/12 debiteras

med fullt pris


VÅR SOMMELIERS VINTIPS TILL NYÅRSMENYN:


till hummersoppan:

2017 Couvent des Jacobins Chardonnay, Maison Louis Jadot, Bourgogne

https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/couvent-des-jacobins-579801

till oxfilé’n:

2012 Dehesa la Granja, Fernandez Rivera, Castilla y Leon

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/dehesa-la-granja-450501

eller

2014 Château Bouscassé, Alain Brumont, Madiran

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/chateau-bouscasse-220401

till chokladdesserten:

2012 Alambre Moscatel de Setúbal, J.M. Fonseca (375ml)

https://www.systembolaget.se/dryck/aperitif-dessert/alambre-811702

 

Mitt champagnetips:

Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Réservée

https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/launois-745001