grapes-g0a3df4b28_1920

Vinprovningar

vinprovning slaktaren

Höstens provningar på Slaktaren

Kära vänner och vinentusiaster,

Vi är glada att kunna återuppta våra vinprovningar med start den 13 september. Den här säsongen kommer våra vinprovningar att vara värdar av vår interna sommelier Zeljko Pastovíc. Vi ser fram emot att välkomna dig tillbaka och ta dig med på en ny upptäcktsresa, utforska vinregioner runt om i världen och dela tisdagskvällar med er.

Pris: 595 KR/PERS. OCH BÖRJAR KL. 18.00

Tisdag 13/9 & Tisdag 20/9 ­– De bästa italienska vinregionerna

Utforska kartan över italienska vinregioner och de populära vinsorterna. Lär dig mer om de bästa italienska vinregionerna, och vilka du vill känna till av det italienska vinsortimentet. 
På provningen kommer vi upptäcka några av dem, däribland Veneto, Toscana, Piemonte, Abruzzo och Umbrien.

Tisdag 4/10 – Spaniens stora vinregioner:

Spanska vinregioner kan delas in i sju olika klimat.  Dessa är ytterligare uppdelade i mindre regioner för att bättre särskilja de vinsorter som de producerar.

Tisdag 18/10 – De främsta franska vinregionerna:

Vi kommer att upptäcka regioner från de mest inflytelserika (och kända) regionerna i Frankrike. Bland dessa utforskar vi Bordeaux, Bourgogne, Rhônedalen, Loiredalen och Languedoc-Roussillon.

Tisdag 1/11 – USA:s vinregioner

USA har en kort historia inom vinframställning jämfört med många av de stora vinproducerande länderna, men kompenserar för sin ungdom med sin slagkraftighet.  USA är den numera 4:e mest vinproducerande nationen i världen, och så gott som varje delstat har ett antal vingårdar.

Tisdag 15/11 – Australiens vinregioner

Den överlägset största vinproduktionsregionen är södra Australien.Australian Wine Research Institute ansvarar för mycket av världens forskning om torrodlingsteknik och kommersiell vindrift.  Förutom södra Australien, håll ögonen öppna för två andra vinregioner: Western Australia och Victoria.

 

Tisdag 6/12 Dags för årets sista vinprovning hos oss på Slaktaren! En riktigt festlig sådan.

  Hej Wine lovers,

Gör er tillgängliga den 6/12 kl 18:00 för Slaktarens bubbelfest! Ett perfekt tillfälle att avrunda året och hitta den perfekta nyårsdrycken för just er. 

Vi kommer köra en blindprovning mellan 3 viner från Champagne, och 3 viner från West Sussex/Hampshire regionen. Vem vinner fighten? Frankrike eller England?

Inte nog med att sommelier Zeljko bjuder på en riktig pangkväll, köksmästare Martin har till varje dryck tagit fram smårätter för en smakexplosion utöver det vanliga. 

Hela paketet kostar 1595kr och vi har ett begränsat antal platser. In och boka nu. Hoppas vi ses tisdagen den 6/12 klockan 18:00.

 

 


 

Öppettider restaurang

  1. mån - fre
  2. lör
  3. sön

Öppettider Kvällsmeny

  1. mån - lör
  2. sön

Öppettider butik

  1. mån - lör
  2. sön
slaktaren_logo