grapes-g0a3df4b28_1920

Vinprovningar

vinprovning slaktaren

Vinter/ Våren 2023 provningar på Slaktaren

Kära vänner och vinentusiaster,

Vi är glada att kunna återuppta våra vinprovningar med start den 24 januari 2023. Den här säsongen kommer våra vinprovningar att vara värdar av vår interna sommelier Zeljko Pastovíc. Vi ser fram emot att välkomna dig tillbaka och ta dig med på en ny upptäcktsresa, utforska vinregioner runt om i världen och dela tisdagskvällar med er.

Pris:olika på varje provning. OCH BÖRJAR KL. 18.00

Tisdag 24/01 ’’Great Balkan Wines’’ ink 5 smårätter Pris: 795kr

Häng med på en vinresa genom hela forna Jugoslavien. Vi kommer resa genom fem olika länder för att sammanfatta det absolut bästa ifrån Balkan. Följ med oss till Slovenien, Serbien, Makedonien, Kroatien och Bosnien Hercegovina. Den här provningen vill ni inte missa!

.

 Tisdag 07/02 ’’ Ungerns mest kända viner’’ ink 5 smårätter Pris: 795kr

Resandet genom Europa fortsätter i sann Slaktar-anda. Vi tar oss till Ungern för att upptäcka vad landet har att erbjuda, både vad gäller deras vinkultur och kök. Vilka är Ungerns vinregioner? Och vilka druvor används mest i landet? Det och mycket mer kommer vi att ta reda på den 7/2, häng med! .

Tisdag 21/02 ’’Historien bakom en av världens mest populära druvor’’ ink 5 smårätter Pris: 895kr

En ny resa ska göras, men nu i stället bakåt i tiden. Vi ska undersöka historien bakom en av världens mest kända vindruva. Hur den upptäcktes, vart den kommer ifrån, och hur den nu blivit en av de druvor man säljer och producerar absolut mest av. Spännande, eller hur? Vilken druva tror ni vi ska ha provning på?

 Tisdag 07/03 ’’Världens Whiskey’’ ink 5 smårätter Pris: 695kr

 Vi bryter trenden på vin, och kör i stället en whiskeyprovning med vår fantastiska bar chef Lawrence. Han ska ta oss på en resa världen runt för att prata om whiskey. Vilka länder ni kommer resa till tror vi blir en överraskning. Fin whiskey är nämligen inte alltid ifrån Skottland eller Irland. 

Tisdag 21/03 ’’Slaktarens bubbelfest (bubbel-trubbel) ink 5 smårätter ’’Pris: 795kr

 Det är dags för årets första bubbelprovning! Vi ska testa olika slags mousserade viner ifrån lite otippade länder. Det finns trots allt helt underbara sorter mousserat världen runt. Inte bara i länder som Frankrike, Spanien eller Italien. Den här festen vill ni verkligen inte missa! Gör er redo för slaktaren bubbelfest. 

 

 


 

Öppettider restaurang

  1. mån - fre
  2. lör
  3. sön

Öppettider Kvällsmeny

  1. mån - lör
  2. sön

Öppettider butik

  1. mån - lör
  2. sön
slaktaren_logo