HÖSTENS PROVNINGAR PÅ SLAKTAREN

Kära vänner och vinentusiaster,

Vi är glada att kunna återuppta våra vinprovningar med start den 13 september. Den här säsongen kommer våra vinprovningar att vara värdar av vår interna sommelier Zeljko Pastovíc. Vi ser fram emot att välkomna dig tillbaka och ta dig med på en ny upptäcktsresa, utforska vinregioner runt om i världen och dela tisdagskvällar med er.

wine-g5297d5741_1920.jpg
ZP.png
grapes-g0a3df4b28_1920.jpg

 

Tisdag 13/9 & Tisdag 20/9 ­– De bästa italienska vinregionerna

 

Utforska kartan över italienska vinregioner och de populära vinsorterna. Lär dig mer om de bästa italienska vinregionerna, och vilka du vill känna till av det italienska vinsortimentet. 

På provningen kommer vi upptäcka några av dem, däribland Veneto, Toscana, Piemonte, Abruzzo och Umbrien.

 

Tisdag 4/10 – Spaniens stora vinregioner:

 

Spanska vinregioner kan delas in i sju olika klimat.  Dessa är ytterligare uppdelade i mindre regioner för att bättre särskilja de vinsorter som de producerar.

 

Tisdag 18/10 – De främsta franska vinregionerna:

 

Vi kommer att upptäcka regioner från de mest inflytelserika (och kända) regionerna i Frankrike. Bland dessa utforskar vi Bordeaux, Bourgogne, Rhônedalen, Loiredalen och Languedoc-Roussillon.

 

Tisdag 1/11 – USA:s vinregioner

 

USA har en kort historia inom vinframställning jämfört med många av de stora vinproducerande länderna, men kompenserar för sin ungdom med sin slagkraftighet.  USA är den numera 4:e mest vinproducerande nationen i världen, och så gott som varje delstat har ett antal vingårdar.

 

Tisdag 15/11 – Australiens vinregioner

 

Den överlägset största vinproduktionsregionen är södra Australien.Australian Wine Research Institute ansvarar för mycket av världens forskning om torrodlingsteknik och kommersiell vindrift.  Förutom södra Australien, håll ögonen öppna för två andra vinregioner: Western Australia och Victoria.

 

 

SLAKTARENS PROVNINGAR KOSTAR 595 KR/PERS. OCH BÖRJAR KL. 18.00

Boka på vår hemsida (VINPROVNING). Begränsat antal platser!