>

MENY OCH A LA CARTE FÖR RESTAURANGEN - FÖR TAKE AWAY SCROLLA NER FÖR MENY!

SLAKTARENS KVÄLLSMENY


Kvällens 3 rätters meny


Rostad vit sparris med fläderhollandaise, krispig svartrot, stenbitsrom, lök och örter

2019 Stepp Estate Riesling, Gerd Stepp Winery, Pfalz

*

Variation av majskyckling med stekt bröst och terrin på låret med sauterad shii-take, färska spritärter och hällstekt grön sparris, serveras med nypotatis i bränd grädde

2019 8 Rows Cabernet Sauvignon - Merlot
Brokenwood Wines, South Eastern Australia

*

Färska jordgubbar med vispad yoghurtgrädde, flädercurd, maräng, pistagenötter och en granité på jordgubbar & rosor

2019 Moscato d'Asti di Vignaioli Santo Stefano, Ceretto


Kvällsmeny 3 rätter 445kr
Vinmeny 3 glas 325 kr



DRINKTILLTUGG / SNACKS

Ostron – Fine de Claire  35kr/st
- Naturell serveras med citron och schalottenlöksvinägrett

Slaktarens ostron  45kr/st
- Havtorn, chipotle & pimenton de la Vera


Löjrom  135kr
- Salta chips med dipp på löjrom, creme fraiche och lök
     
Jamon Iberico Bellota 5J  145kr
skinka 30g                     

Grekiska Oliver
 
45kr
med kärna           
                                 
     

Tryffelchips / Rotfruktschips  30kr

Iberiska Svålar  40kr
med tryffeldipp

Förrätter

Ceviche  139kr
Rå pilgrimsmussla i syrlig citron- & fläderlag med årets första primörer

Råbiff
 
136kr
Nyskuren oxfilé med dragonemulsion, picklad silverlök, rostad broccoli, rapsfrön och kryddörter

Vit sparris  139kr
Rostad vit sparris med fläderhollandaise, krispig svartrot, stenbitsrom, lök och örter

Charkbräda
 
145kr
Lufttorkad skinka, chorizo, salami, paté, svålar, oliver & cornichons

Huvudrätter


Slaktarplanka  2
85kr
Stekt ryggbiff & nattbakat BBQ-glacerat högrev, tryffelduchesse, bakad tomat, sallad & bearnaisesås

Slaktarburgare
  195kr
Nattbakat BBQ-glaserat högrev, knaperstekt bacon, picklad rödlök, chiliaioli, tomat, sallad & pommes frites
  

Prime Beef Burger  225kr
Hamburgare gjord på nymald entrecote, ryggbiff och högrev med tryffelmajonnäs, cheddarost, karamelliserad lök, tomat, saltgurka och pommes frites

Råbiff  275kr
Nyskuren oxfilé med dragonemulsion, picklad silverlök, rostad broccoli, rapsfrön och kryddörter, serveras med tryffeldipp och pommes frites

Röding  275kr
Halstrad fjällröding med syltad citron, friterade nässlor, picklad och rostad jordärtskocka, sötmandel, serveras med Sandefjordsås, nypotatis och vårgrönt

Vegetariskt
 235kr
Bakat sprättägg med belugalinser i buljong på miso & vit sparris, serveras med shii-take, syltad citron och bladgrönt

Slaktarens utvalda från köttdisken


Alla dessa rätter serveras med en härlig sallad på gröna bönor, solmogna tomater, syrad lök och rödvinssås

Iberico Bellota ”Secreto”  285kr
fermenterad jalapeñomajonäs, picklad minipaprika och pommes frites

Majskyckling 
 275kr
variation på stekt bröst och terrin på låret med sauterade shii-takesvamp och färska spritärter, serveras med nypotatis i bränd grädde

Entrecôte  298kr
hängmörad i 21 dagar med bearnaisesås och pommes frites

Oxfilé
  335kr
Stekt oxfilé med pepparpicklad röd endive, brödkrisp på rökt talg och paprika, serveras med Café de Parissmör och potatisgratäng

Slaktarens ”Mixed grill deluxe” 
för (minst) två:  395kr/person
Oxfilé, majskycklingbröst, secreto, ryggbiff och chorizo, serveras med tomater, gröna blad, tryffelaioli, chipotlemajonäs, bearnaisesås & pommes frites

Kvällens nysågade biff
 
dagspris
Varje kväll väljer köket ut en mogen biffstock från hängmörningskylen som sågas upp, vår personal informerar om vilken styckningsdetalj som erbjuds.
Serveras klassiskt med pommes frites, karamelliserad lök, bearnaisesås och
en god sallad

Efterrätter


Chokladfondant  75kr

med toffee-mousse, gyllene jordnötspulver, kanderade jordnötter och kolasås

Jordgubbar  75kr
färska jordgubbar med vispad yoghurtgrädde, flädercurd, maränger, pistagenötter och granité på jordgubbar & rosor

Crème brulée  70kr
med säsongens tillbehör
          


Monte Enebro 
 85kr

bakad getost med lavendelhonung, torkad frukt, pistagenötter och nötbröd        

Chokladtryffel  
25kr

 

MENY TAKE AWAY

Kvällens 3 rättersmeny 356kr

Vit sparris med flädermajonäs, krutonger, stenbitsrom, lök och örter


Variation av majskyckling med stekt bröst och terrin på låret med sauterade toppmurklor, färska spritärter och hällstekt grön sparris, serveras med nypotatis i bränd grädde

Färska jordgubbar med vispad yoghurtgrädde, flädercurd, maräng och pistagenötter


Förrätter


Råbiff
 
109kr
av nyskuren oxfilé med dragonemulsion, picklad silverlök, rostad broccoli, rapsfrön, lök och örter
 
Ceviche  111kr
rå pilgrimsmussla i syrlig citron- & fläderlag med årets första primörer


Vit sparris
  
111kr
Rostad vit sparris med flädermajonäs, krutonger, stenbitsrom, lök och örter

Charkbräda
 
116kr
Lufttorkad skinka, chorizo, salami, paté, svålar, oliver & cornichons

Huvudrätter


Slaktarplanka  228
kr
Stekt ryggbiff & nattbakat BBQ-glacerat högrev, tryffelduchesse, bakad tomat, sallad & bearnaisesås

Slaktarburgare
  156kr
Nattbakat BBQ-glaserat högrev, knaperstekt bacon, picklad rödlök, chiliaioli, tomat, sallad & pommes frites
 

Prime Beef Burger  180kr
Hamburgare gjord på nymald entrecote, ryggbiff och högrev med tryffelmajonnäs, cheddarost, karamelliserad lök, tomat, saltgurka och pommes frites

Råbiff  220kr
Nyskuren oxfilé med dragonemulsion, picklad silverlök, rostad broccoli, rapsfrön, lök och örter, serveras med pommes frites

Vegetariskt  188kr
Bakat sprättägg med belugalinser i buljong på miso & vit sparris, serveras med shii-take, syltad citron och bladgrönt


Slaktarens utvalda från köttdisken


Alla dessa rätter serveras med en härlig sallad på gröna bönor, solmogna tomater, syrad lök och rödvinssås

Iberico Bellota ”Secreto”  228kr
med fermenterad jalapeñomajonäs, picklad minipaprika och pommes frites

Majskyckling 220kr
variation på stekt bröst och terrin på låret med sauterade shii-take och färska spritärter, serveras med nypotatis i bränd grädde

Entrecôte
 239kr
hängmörad i 21 dagar med bearnaisesås och pommes frites

Oxfilé
  268kr
stekt oxfilé med pepparpicklad röd endive, brödkrisp på rökt talg och paprika, serveras med Café de Parissmör och potatisgratäng


Efterrätter

Chokladfondant  60kr 
med toffee-mousse, gyllene jordnötspulver, kanderade jordnötter och kolasås 

Jordgubbar  60kr
Färska jordgubbar med vispad yoghurtgrädde, flädercurd, maräng och pistagenötter 

Crème brulée  56kr
                                           
Chokladtryffel  20kr

För barn

Köttbullar, prinskorvar och pommes frites  85kr